Close

Projects

Contact

News

Let's connect

Hoe je alsnog online resultaten kunt boeken tijdens de coronacrisis

We kunnen er echt niet meer omheen: het coronavirus heeft een enorme impact op de Nederlandse economie en dat zal voorlopig ook zo blijven. Potentiële klanten in persoon ontmoeten of juist je producten fysiek verkopen; het is op dit moment (bijna) niet te doen. Daar komt bij dat er veel bedrijven zijn, waarvan het personeel op dit moment thuis werkt. Voor veel mensen geldt dat ze met thuiswerken nou eenmaal wat minder productief zijn dan op kantoor. Dat hangt natuurlijk met veel factoren samen, zoals meer afleiding (snel nog even de was ophangen, bijvoorbeeld). De impact op de lange termijn is natuurlijk nog onbekend, maar er zijn een aantal (creatieve) oplossingen om alsnog je resultaten te halen.

Het gebruiken van videobellen

Soms is omdenken makkelijker dan je verwacht. Zo zijn er al makelaars die ervoor kiezen om bezichtigingen online te doen, door middel van een livestream. Zulke soort oplossingen werken misschien ook voor jouw bedrijf. Een keer Facetimen/Skypen, of op een andere manier digitaal communiceren werkt verfrissend en kan voor extra waardering zorgen vanuit jouw klanten. Je laat hier je weerbaarheid en flexibiliteit mee zien. Daarnaast kan dit ook helpen als je op zoek bent naar nieuwe klanten. Vaak voelen mensen zich namelijk minder geremd als ze communiceren over het internet en kun je wellicht wat sneller zaken doen.

Het moment voor push marketing

Zit jij dit blog te lezen terwijl je thuis aan het werk bent? Grote kans dat je hiervoor of hierna (of beide) even je telefoon pakt en je social media checkt. De kans is zelfs groot dat je dit op jouw thuiswerkplek vaker doet dan op kantoor. Je hebt te maken met andere (en waarschijnlijk minder) prikkels en wordt wat sneller afgeleid. Bedenk ook dat al die andere thuiswerkers met hetzelfde zitten. Dit is dus het moment om jouw merk onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld door middel van social media advertising. Zo komt jouw advertentie er mooi tussendoor tijdens het gescroll en geswipe.

Klantenbinding door interactie

Naast het bellen via een tool zijn er ook allerlei andere methodes om je klanten te bereiken, zelfs als het niet over je core business gaat. Zo kun je denken aan een simpel spelletje als zoek de verschillen met een foto van je eigen bedrijf, elke dag een leuk weetje versturen of het starten van een Q&A. Het hoef echt niet moeilijk te zijn en bedenk dat je met zulke simpele dingen voor een glimlach kan zorgen bij al die eenzame thuiswerkers. Maak je je content echt grappig? Met een beetje geluk delen ze je actie ook nog met anderen.

Je eigen content onder de loep nemen

Het kan natuurlijk zijn dat het voor jou echt niet mogelijk is om op dit moment nieuwe klanten te werven of zelfs om je huidige klanten volledig te voorzien. Dat is flink balen, maar je kunt deze tijd ook gebruiken om eens goed naar de online presentatie van je product of dienst te kijken. Ben je wel vindbaar in de zoekmachines? Is je website snel genoeg? Zijn er pagina’s waar mensen vaak wegklikken of waar juist veel interactie is? Kortom, ook als het even niet druk is kun je ervoor zorgen dat jij straks weer vliegend uit de startblokken schiet!

Benieuwd of De Verkoopfabriek je kan helpen in tijden van corona? We plannen graag een call met je in en helpen je graag verder! Vul even het contactformulier hiernaast in en we komen snel bij je terug!