Close

Projects

Contact

News

Let's connect

Case: Adverteren via Google Ads

Practice what you preach. Cliché, maar wel een principe waar we bij De Verkoopfabriek van houden en waar we ons aan houden. Om die reden hebben wij onze eigen ‘speeltuin’: Uw-Rollator.nl. Een webshop die, zoals de naam doet vermoeden, rollators verkoopt. Sinds de rollator niet meer in het basispakket valt, is het een product waar mensen actief naar moeten zoeken. Vaak zijn het de kinderen van ouderen, maar ook de ouderen zelf die op zoek gaan. Het aanbod en verschillen binnen het segment rollators zijn zo groot, dat het voor veel zoekers best moeilijk is om te bepalen wat voor rollator zij nodig hebben. Met advertenties in Google Ads probeert Uw-Rollator het voor de zoekende gebruikers gemakkelijker te maken een keuze te maken en bij Uw-Rollator te bestellen. De kracht is om de verschillende types die Google ter beschikking stelt allemaal te benutten en ervoor te zorgen dat ze elkaar versterken. We leggen ze één voor één uit!

Google Ads zoekcampagnes: algemeen én merknamen

Het advertentieprogramma van Google biedt de mogelijkheid om op verschillende momenten in de sales funnel de aandacht van de doelgroep te trekken. Het meest voor de hand liggend is het adverteren met zoekadvertenties in de zoekmachine. Deze komen, indien je genoeg geld biedt voor een klik, de advertentie relevant is én het zoekvolume hoog genoeg is, boven de zogeheten organische resultaten te staan. Vroeger stond hier in een groen vierkantje ‘advertentie’ voor, maar tegenwoordig is dit dikgedrukt in het zwart (en minder opvallend!). Je kunt de advertenties zo aankleden dat ze erg op organische resultaten lijken. Zo kun je met de juiste zoekwoorden verkeer naar jouw site leiden, omdat je bovenaan in de zoekmachine staat. Bij Uw-Rollator doen we dat door op de algemene termen te bieden waar mensen op zoeken, waaronder ‘rollator’ en ‘rollator kopen’. Daarnaast zijn er natuurlijk ook altijd mensen die al wél een idee hebben waar ze naar zoeken. Daarom wordt ook op verschillende merknamen en type rollators geboden qua zoekwoorden.

 

Displaycampagnes: Unique selling points onder de aandacht

Displaycampagnes omschrijven wij altijd als de snelwegreclame van het internet. De displaybanners kunnen op veel verschillende plekken op internet worden vertoond. Zo kun je er voor kiezen om de banners te tonen op sites die te maken hebben met een bepaald onderwerp, of kun je ze tonen aan mensen die al eens op je website zijn geweest. Zo zorg je ervoor dat je top of mind wordt bij je doelgroep en je merk bekender wordt. Door eerdere websitebezoekers nogmaals te bereiken via banners kun je hen overtuigen alsnog iets bij je af te nemen. Bij Uw-Rollator worden twee verschillende Displaycampagnes ingezet. Een campagne bereikt mensen in de buurt van de fysieke winkel van Uw-Rollator en licht de unieke (service) mogelijkheden nogmaals uit. Deze campagne wordt ook extra vertoond aan mensen die de website al eens hebben bezocht, zodat zij uiteindelijk toch langskomen of iets bestellen. Daarnaast is er een Displaycampagne die zich specifiek richt op de Unique Selling Points van de webshop van Uw-Rollator.nl. Deze wordt enkel vertoond aan eerdere websitebezoekers, om hen te overtuigen om een aankoop te doen en de merkbekendheid te verhogen.

 

Google Shopping campagnes

Als je fysieke producten verkoopt, is Google Shopping een goed uithangbord. De producten worden door middel van een feed doorgestuurd en komen bovenaan of rechts van de organische resultaten te staan. Google heeft hier wel een behoorlijke vinger in de pap met de keuze voor de vertoonde producten. Het is daarom wel belangrijk om de juiste producten wél en niet in shopping te zetten. Ook van shopping kun je vooral verwachten dat het naamsbekendheid oplevert. Klikken zijn relatief duur en het doorklikpercentage is wat laag. Voor Uw-Rollator staan de bestverkopende producten in Shopping, met name om ook de visuele eigenschappen van verschillende rollators te tonen.

 

De gebundelde kracht van alle campagnes

Je doelgroep zo vaak mogelijk op verschillende manieren bereiken doe je door alle campagnetypes naast elkaar in te zetten. Het kan in het geval van Uw-Rollator zo zijn dat iemand die al eens op de website is geweest nogmaals advertenties in het displaynetwerk te zien krijgt. Vervolgens kan deze persoon meteen doorklikken of gaat hij/zij weer googelen. Wanneer de persoon opnieuw gaat googelen, kan het zijn dat deze zowel een zoekadvertentie als een shoppingadvertentie te zien krijgt. Zo worden de drie campagnetypes optimaal benut om ook elkaar weer te ondersteunen. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!