Close

Projects

Contact

News

Let's connect

Case: Succesvol adverteren op social media

Voor merkbekendheid, websiteverkeer en zelfs voor leads is het advertentieplatform van Facebook zeer geschikt. Zeker op het gebied van leads zou je niet meteen denken aan social media, maar niets is minder waar. Zelfs met een klein budget is het mogelijk om social media advertenties met succes in te zetten. De Verkoopfabriek doet dit voor meerdere klanten en licht graag in twee cases uit waarom social media adverteren ook voor jou kan werken!

SiNTLUCASNXT JOBS

Doelstelling: leadgeneratie
Advertentiebudget: €250
Uitkomst: 30+ leads

Zoals de naam al doet vermoeden, is SiNTLUCASNXT JOBS een initiatief om studenten van SintLucas (een school in Boxtel en Eindhoven) te laten werken in hun vakgebied, op uitzendbasis. Vanuit hun standplaats in Eindhoven zoekt JOBS leuke opdrachten in het bedrijfsleven, die aansluiten op de skills van de studenten. De Verkoopfabriek zet namens JOBS advertenties in op Facebook en Instagram, om zo bedrijven te bereiken die een leuke opdracht hebben voor de studenten. De studenten hebben een breed arsenaal aan vaardigheden, wat het voor veel verschillende soorten bedrijven interessant maakt om een student in te huren. Om ook met een klein budget zo veel mogelijk bedrijven te bereiken, is zeer specifiek gekozen om in het gebied rond Eindhoven te adverteren, op mensen met bepaalde functietitels en in specifieke branches. Door in te zetten op nieuwe bezoekers én de advertenties te blijven vertonen aan mensen die ze al eens hebben gezien, worden er elke maand nieuwe leds binnengehaald. Zo zijn er meer dan 30 leads gegenereerd in een tijdspanne van 2 maanden.

 

U.NXT

Doelstelling: naamsbekendheid
Advertentiebudget: €50
Uitkomst: 17000+ mensen doelgroep bereikt binnen een week

U.NXT is een nieuwe private opleiding, die creativiteit en ondernemerschap verenigd op een unieke manier. De opleiding start in september en zit dus volop in de opstartfase om naamsbekendheid te genereren. De Verkoopfabriek heeft U.NXT geholpen met het definiëren van doelgroepen voor deze fase. Natuurlijk wil je potentiële studenten bereiken en adverteren op social media is dan bij uitstek geschikt om de nieuwsgierigheid van deze doelgroep te wekken. Met een aantal verschillende quotes en USP’s wordt in fase 1 de aandacht van deze groep gewekt, met als doel dat zij de naam van het merk gaan onthouden. Later sluit hier een campagne op aan, die dezelfde mensen meer context en uitleg geeft en ze overhaalt om meer informatie op te vragen. Die merkbekendheid is al te bewerkstelligen met een klein budget; voor €50 zijn er in één week al 17.000 potentiële studenten bereikt, die in totaal meer dan 30.000 keer de verschillende advertenties langs hebben zien komen.

 

Wat je doel ook is: social advertising kan voor je werken.

Wil jij weten hoe we jou kunnen helpen? Maak vrijblijvend kennis met De Verkoopfabriek.