Close

Projects

Contact

News

Let's connect

Microsoft Ads zet serieuze stap in online advertising

Microsoft Ads means business. Microsoft Ads is de nieuwe naam van Bing Ads en is dus, niet geheel verrassend, het advertentieplatform dat is gekoppeld aan zoekmachine Bing. Na de introductie van Shopping-advertenties is de volgende ontwikkeling op het platform er een waar SEA-specialisten een gat van in de lucht springen. Microsoft Ads heeft een nieuwe interface in beta beschikbaar gemaakt en het is een interface dat bijna één-op-één gekopieerd lijkt van het veel grotere Google Ads. Gebruiksvriendelijker voor marketeers, maar ook een reden voor meer bedrijven om ook op dit platform te gaan adverteren.

Bing als concurrent van Google

Het blijft een afweging; ga je ook op het kleinere Bing adverteren als je al op Google adverteert? Op dit moment is de verhouding Google-Bing in Nederland duidelijk: Ruim 92% gebruikt op de computer Google, waar Bing met 4,69% tweede staat (cijfers van Q2, 2019). Op smartphones en tablets is er zelfs bijna sprake van een Google-monopolie met percentages boven de respectievelijk 98% en 97%. In de landen om ons heen liggen de verhoudingen ietwat anders; in zowel het VK, in Duitsland en in België is het aantal Binggebruikers op desktops wat hoger.

Wanneer is Microsoft Ads aantrekkelijk?

Hoewel Bing, de zoekmachine waarin je adverteert via Microsoft Ads, dus relatief klein is ten opzichte van Google, heeft het wel een aantal voordelen:

  • Het is voor dezelfde zoekwoorden vaak goedkoper dan Google Ads
  • De concurrentie is veel minder
  • Je kunt foto’s toevoegen aan zoekadvertenties
  • Al je campagnes uit Google Ads zijn te importeren
  • Je productfeed uit het Google Merchant Center kan worden gekoppeld voor Shopping

Bing is daarnaast vaak de standaard zoekmachine op nieuwe laptops en computers die draaien op een OS van Microsoft. De meeste mensen zullen deze default omzetten naar Google, maar er zijn ook een aantal groepen die dit niet doen (waarschijnlijk omdat ze het niet weten). Zo is bijvoorbeeld de doelgroep ouderen vaak makkelijk te bereiken via Microsoft Ads, omdat zij de standaard zoekmachine, Bing, blijven gebruiken.

Nieuwe interface Microsoft Ads is meer gebruiksvriendelijk

Of je nu al wel, of nog helemaal nooit met Google Ads hebt gewerkt; de nieuwe interface van Microsoft Ads is een stukje intuïtiever geworden. Het is allemaal net wat overzichtelijker en duidelijker ingericht dan in de oude interface het geval was. Het vinden van de juiste knopjes en het benutten van alle mogelijkheden is zo een stukje makkelijker geworden. Ook het wisselen van accounts of het vinden van de facturatietools werkt een stuk lekkerder.

Microsoft Ads gaan gebruiken

Wil jij zelf aan de slag en heb je hulp nodig met het starten en inrichten van je account? Wij helpen je graag! Ook als je Microsoft (en Google) Advertising liever overlaat aan een expert ben je bij ons aan het juiste adres. Ons personeel is officieel gecertificeerd voor Google en Microsoft advertising.